top of page

De mega-blubber-power-race

Het is 9:00 als we hebben afgesproken op de parkeerplaats van het zwembad in Lochem. Van daaruit zouden we naar het terrein lopen waar de GOW Lochem in verschillende categorieën verreden zou worden die dag. Letterlijk last second wordt de verzamelplek gewijzigd, omdat er aan de overkant van de weg een weiland gereserveerd is om te parkeren. Zo hoeven we alleen maar een paadje door en staan we waar we zijn moeten.


Even een kleine ronde maken om te bekijken waar we gaan staan, de QR code flyers bij de koek & zopie kraam leggen en starten maar. Onze eerste keer als "Pictures by Us" bij een sportevenement. Toch best een beetje spannend, maar "leuk-spannend" zouden de kinderen zeggen. Gelukkig wordt er al druk ingereden en kunnen we dus goed bepalen waar we het beste kunnen gaan staan. Gerdi vindt een soort van driehoekje waar ze gedurende een run de renners op die drie plekken kan fotograferen en Jeannette duikt wat verder de bush in, waar ze ook wat prachtige plekken tegen komt.


Het zonnetje schijnt, de sfeer is prima en de renners lijken het wel leuk te vinden dat ze gefotografeerd worden. Wat kan er mis gaan? Nou een van de dingen is dat we allebei veel teveel foto's maken, dat kost een heleboel nabewerkingstijd. Halverwege de ochtend heeft Gerdi een kaartje van 32GB vol en aan het eind van de ochtend ook bijna de 2e. Ook Jeannette schiet uiteindelijk een ruime 1200 foto's.


Het 2e dat mis ging waren de weersomstandigheden. Weten jullie nog, vroeger, bij Carlo en Irene? Daar hadden ze een race door allerlei viezigheid. Aan het eind van de ochtend zagen de deelnemers van GOW Lochem er ongeveer net zo uit als de deelnemers destijds! Na het lekkere zonnetje aan het begin van de dag, gooide een fikse regenbui een beetje roet in het eten. Of beter, water op het parcours, dat voor een lekker modderige baan zorgde. Prachtige foto's, maar zowel Jeannette als Gerdi hebben wel medelijden met degene die de was moet gaan doen straks.


In het verlengde hiervan gaat er ook mis dat beide fotografen van Pictures by Us waarschijnlijk iets te positief zijn ingesteld. Beide zijn uiteraard in het bezit van een regenhoes voor de camera en een waterdichte jas/poncho voor zichzelf, maar beide hebben ingeschat dat deze niet nodig zouden gaan zijn. Daar staan we dan, tijdens die fijne bui, zoveel mogelijk onder de bomen en met de camera af en toe onder de jas verstopt. Gelukkig blijft het niet te lang regenen en is er daarna nog tijd voor wat plaatjes onder droge omstandigheden. Een goede les voor de volgende keer dus: meenemen die zooi!


Al met al is het trouwens een hele leuke ochtend zo samen en is een dergelijk fotografie-uitje zeker voor herhaling vatbaar. Stel nou dat jij een sport beoefent waar niet zo vaak foto's van gemaakt worden, maar je dit wel graag zou willen. Stuur ons gewoon even een mailtje en dan gaan wij bekijken of we er kunnen staan, met de camera in de aanslag. En dan vindt jij jezelf uiteindelijk terug op onze Oypo-pagina. Hartstikke leuk toch??

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page